3 april 2019

Subsidie Platteland Plus

Nieuws

2328

Na vele jaren van intens gebruik en een laatste renovatie van 45 jaar geleden, wordt er opnieuw geïnvesteerd in Den Bosuil. De onkosten voor energie en elektriciteit liggen erg hoog omwille van de weinig rendabele toestellen. Verder moeten de zalen aangepast worden aan actuele veiligheidsvoorschriften voor brandvoorzieningen en nooduitgangen. Ook het sanitair moet worden gerenoveerd.

Daarom werd er een projectaanvraag ingediend bij het Europees programma voor Plattelandsontwikkeling en het programma Platteland Plus met middelen van Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Het project van Schiplaken werd goedgekeurd en Den Bosuil krijgt een subsidie van 103.000 euro voor de renovatiewerken.

Ondertussen werden er al heel wat vernieuwingen gerealiseerd. De houten dansvloer werd vervangen door een stenen vloer. De elektriciteit werd vernieuwd. De oude verwarmingsinstallatie werd vervangen door een installatie die werkt op gas. Het sanitair van de grote zaal werd volledig aangepast en opgefrist. Er kwam een goed toegankelijk toilet voor mindervaliden. Er staan nog heel wat werken op stapel zoals de vernieuwing van het mannentoilet in de midi zaal, vervanging van de buitendeuren in nooddeuren, vernieuwingen en herstellingen aan het dak, vernieuwing van de ramen in de grote zaal, rioleringswerken, … Bij al deze realisaties werd er beroep gedaan op de hulp van vele vrijwilligers.

Er wordt ook samengewerkt met jongeren uit de jeugdzorg Mechelen, de Hefboom. Deze jongeren voeren allerlei klusjes en onderhoudswerken uit. Zij komen op regelmatige basis naar onze zaal en werken onder begeleiding van een van onze vrijwilligers. Wil jij ook helpen? Laat gerust iets weten!

Comments are closed.